Katy - Reisverslag uit Cusco, Peru van Marieke Uildriks - WaarBenJij.nu Katy - Reisverslag uit Cusco, Peru van Marieke Uildriks - WaarBenJij.nu

Katy

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

23 September 2005 | Peru, Cusco

Gistermiddag heb ik met vier meiden op uitnodiging van een vrijwilliger een kliniek voor gehandicapte kinderen bezocht. Erg indrukwekkend... Kleine hummeltjes die door hun ouders worden achtergelaten omdat ze te arm zijn om ervoor te kunnen zorgen. Het grootste deel van de dag brengen ze in hun bedje door. De speelruimte is leeg, koud en kil en doet denken aan de film `One flew over the Cuckoo`s nest`.
Katy en ik waren gelijk dikke vriendinnen. Ze is 8 jaar, lijkt 4, kan niet lopen of praten en communiceert d.m.v een boek met plaatjes, letters en cijfers. De hele middag hebben we in haar rolstoel rondgecrosst, grappen gemaakt over de verpleegsters en uitgebreid gekleurd.

Elke minuut van de dag geniet ik en ben ik me ervan bewust dat ik wel erg bevoorrecht ben. Maar na zo`n middag voel je je echt schuldig dat je geen moeder Teresa bent...

XM

• 27 Oktober 2005 - 07:54

Harald Pot:

Hoi Marieke,

Ik vindt het super dat je een besluit hebt genomen om van de uitgeverij, en een lang ziekbed heb besloten ik ga iets doen waar ik zelf zin in heb. Super!
    Ik las dat je in Lago Titica bent je weest of zit. Ik moet zeggen dat is beter als in Nederland waar het nu even droog is maar in het weekend weer slechter wordt.
    zelf ben ik met mijn vader 2x in Brazilië wat ik erg super van genoten heb, maar ik praat wel over bijna 12 jaar terug.

Waar ga je nu nog naar toe, blijf je een rond reis door ZuidAmerika doen of ook nog Azië etc.

Groetjes

Harald