Even weer beetje student... - Reisverslag uit Cusco, Peru van Marieke Uildriks - WaarBenJij.nu Even weer beetje student... - Reisverslag uit Cusco, Peru van Marieke Uildriks - WaarBenJij.nu

Even weer beetje student...

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

15 Oktober 2005 | Peru, Cusco

Weer terug in Cusco! Waar ik kreeg wat ik wilde! Namelijk een kamer in een studentenhuis i.p.v. op de talenschool. Met een paar andere meiden deel ik sinds deze week een appartement in een complex in een buitenwijk van Cusco, met een hek eromheen en een bewaker voor de deur. Super gezellig en ECHT een thuis!
We zijn zo blij met ons huiselijk geluk dat we die vreugde wel MOETEN delen... dus vanavond geven we een housewarming! Fiesta!!! Thema: alpaca (een soort lama waarvan iedereen hier truien en mutsen draagt). Alleen hoorde mijn huisgenootje gisteren een groepje `vreemden` op school praten over HET feest morgen in het studentenhuis... dus `t zou wel eens druk kunnen worden.
Gisteravond hadden we (3 lange, blonde meiden) nogal wat bekijks toen we in de enige supermarkt hier een winkelwagen vulden voor een Peruaans maandsalaris. Ook fijn dat de eieren voor de brakke zaterdag in een plastic zakje werden geleverd waardoor 2 zich, bepakt en bezakt, de taxi in spektakelden, en 1 probeerde de eitjes in leven te houden.

Naast feesten doet ze overigens ook nog serieuze dingen... Net mijn eerste week als vrijwilliger in het Inkamuseum achter de rug. Voor Zuidamerikaanse begrippen is het museum redelijk groot en echt interessant. Verbaasde mij eerlijk gezegd, want een verzameling potjes krijgt hier al snel het label `museum`. De directrice was erg blij met mijn educatieve plannetjes en ik kreeg volledig de vrije hand. Da`s altijd prettig.

Gisteren heb ik met een paar mensen een sloppenwijk bezocht voor een straatkinderenproject. Schrijnend om te zien. Onderweg ernaar toe reden we in de richting van ons huis dus ik riep nog enthousiast naar een vriendinnetje: "Kijk! Daar in die buurt wonen wij!" Tot we een paar minuten later daadwerkelijk `onze` straat inreden. Wat bleek... achter ons huis ligt een sloppenwijk waar je niet vrolijk van wordt.
Vandaar dat hek en die bewaker...

Bueno.. ik moet rap even wat cuscueña biertjes koud gaan leggen en m`n alpaca poncho uit de kast trekken... Tijd voor een fiesta!!

Beso, Marieke

• 15 Oktober 2005 - 14:20

P:

Studentenhuis..... thats so your thing..;-)

• 15 Oktober 2005 - 18:37

Roald:

Een house warming in Cusco
    met veel blues en zo
    en met iedereen iets van een lama
    een muts,trui,of pyama
    is de beste oratio pro domo

• 15 Oktober 2005 - 20:43

Marieke:

Ze is een beetje brak... mooie housewarming gehad gisteren. Mannetje of 30 over de vloer gehad. Was echt lachen. Aangezien de gemiddelde leeftijd eind 20 is hier, behoor ik met mijn mede-dertigers tot de oudere garde. Wat tot gevolg had dat Cato, een meisje van 19 die duidelijk tot de jongste garde behoort, op een gegeven moment tegen mij riep op de (geïmproviseerde) dansvloer: als ik later zo oud ben als jij, hoop dat ik ook nog zo ben!!
    Hmpffff..... Heb maar heel rap nog een biertje uit de koelkast getrokken.

• 16 Oktober 2005 - 17:40

JanWillem & Pauline:

Hoi Marieke,

Leuk om via deze manier van jouw reis op de hoogte te worden gehouden. We zullen wel vaker kijken hoe het met je gaat.
    Groetjes van uit Lelystad

• 18 Oktober 2005 - 07:03

Ineke:

Klinkt wel super gezellig, wonen in een studentenhuis en dan lekker feesten! Ik ben nu heerlijk aan het genieten van mijn vakantie. Veel plezier nog,
    Kusje Ineke

• 20 Oktober 2005 - 16:49

Tamara:

He Marieke, feestje was leuk!! STappen zaterdag ook, ga je deze zaterdag ook weer mee? Andere Marieke viert haar verjaardag!

• 21 Oktober 2005 - 00:15

Marieke:

Hey Tamara! Zo kan het ook.. wat is je mailadres ook weer? Ik zit dit weekend met Anike, Anne Marije en Iris aan het Titicaca meer... Volgende week keertje afspreken!